AMK-lehti / UAS Journalin numeron 3/2018 teemana on digipedagogiikka.
Digitalisaatio haastaa koulutusta uudistamaan toimintatapoja. Sen lisäksi, että opiskelijat tarvitsevat uudenlaista osaamista, täytyy myös oppimisen uudistua. Erityisen tärkeää on kehittää pedagogisia ratkaisuja, jotka hyödyntävät digitaalisia mahdollisuuksia ja samalla tukevat tulevaisuuden osaamisen kehittymistä. Kun digipedagogiikka ja teknologia kohtaavat kehittämistyössä, tarjoaa se opiskelijoille ajantasaista osaamista ja joustavia opintopolkuja sekä koulutustarjontaa, jolle on kasvava kysyntä myös työelämässä. Digitalisaatio tukee korkeakoulujen Visio 2030 -näkemyksiä korkeakoulutuksen paremman saavutettavuuden, joustavien ja yksilöllisten opintopolkujen ja jatkuvan oppimisen mahdollistamisesta. Korkeakoulujen koulutustarjonta tulee näin joustavasti eri käyttäjäryhmien hyödynnettäväksi.
Tässä kirjoittajakutsussa digipedagogiikka tarkoittaa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön lisäksi laajemmin sovellusten, välineiden ja oppimateriaalien käyttöä opetuksessa ja oppimisessa sekä opetuksen ja ohjauksen menetelmiä, jotka tapahtuvat verkkoympäristöissä ja joissa hyödynnetään digitaalisia työkaluja.
Teemanumeroon toivotaan artikkeleita digitaalisuuden merkityksestä korkeakoulutuksen ja laajemminkin työelämän ja osaamisen kehittämisessä. Artikkelit voivat kattaa myös näkemyksiä ja kokemuksia korkeakoulujen roolista tulevaisuudessa ja digitalisaation mahdollistamasta uudenlaisesta yhteistyöstä yli oppilaitosrajojen. Tekstit voisivat käsitellä esimerkiksi digipedagogiikaa, digiohjausta, opiskelijoiden ja opettajien digikyvykkyyttä, verkko-opetuksen laatua, ristiinopiskelua ja työelämän osallisuutta digitaalisemman korkeakoulun ja osaamisen rakentamisessa.
Asiantuntija-artikkelin enimmäispituus on 10 000 merkkiä, katsauksen 4 000 merkkiä ja puheenvuoron 3 000 merkkiä (sis. välimerkit). Tarkemmat kirjoittajaohjeet löytyvät www-osoitteesta https://uasjournal.fi/kirjoita-lehteen/kirjoitusohjeet/. Niihin kannattaa tutustua huolellisesti.
Numeron 3/2018 aikataulu
• Artikkeliehdotukset tulee lähettää osoitteeseen eamkhanke(at)gmail.com viimeistään viikolla 34
• Palaute artikkeleista lähetetään vastuukirjoittajalle viikolla 36
• Korjattu versio artikkeleista tulee toimittaa viimeistään viikolla 38
• Teemanumero ilmestyy viikolla 40
Välitäthän kutsua eteenpäin omassa organisaatiossasi ja omissa verkostoissasi!
Ystävällisin terveisin,
Teematoimittajaryhmä (eAMK-hankkeen johtoryhmä)
yhteyshenkilönä Paula Tyrväinen JAMKista